fbpx

Какво съдържа сокът в един вейп?

Вкусните аромати на електронните наргилета са една от най-убедителните причини, които привличат клиентите към вейп устройствата. Нека да разберем как се прави сокът от вейп и кои съставки са основни елементи по време на този процес.

Какво има във вашия вейп сок?

Повечето вейп сокове, особено тези създадени от известни марки, надписват съставките си на опаковката или етикета, така че можете бързо да проверите какви вещества са в любимите ви продукти. Както ще видите, електронните течности обикновено имат само няколко ключови елемента – растителен глицерин (VG), пропиленгликол (PG), ароматизатори и никотин.

Важно е да уточним, че всички продукти на IQ Vape са без наличие на никотин.

В първата стъпка основата се създава с растителен глицерин и пропиленгликол. След това към сместа се добавя ароматизатор, а и идва последната съставка – никотин. След това цялата смес се разклаща, което позволява на всички компоненти да се смесят по-добре. След това сокът от вейп се оставя за няколко дни, така че ароматът може да остарее малко и да стане по-жив. Този процес се нарича „накисване“ и трябва да се извърши чрез съхранение на сокове от вейп на хладно и тъмно място. Повечето големи марки подготвят своите продукти в чисти помещения ISO 8, където системата за разпределение филтрира частици от въздуха.

Растителен глицерин (VG)

Сега, когато знаем как да правим сок от вейп, е време да научим малко повече за основните му съставки и тяхната роля в сместа. Растителният глицерин, известен също като глицерол, обикновено се произвежда от соя или палмови дървета. Течността е доста вискозна и влияе както върху количеството, така и върху дебелината и т.н. Колкото по-високо е нивото му, толкова по-концентрирани са облаците.

Пропиленгликол (PG)

Пропиленгликолът е бистра течност, произведена от петрол, която има по-лека консистенция от VG. Във вейп соковете се използва за свързване на ароматизатора. В резултат на това с п-висока концентрация на PG ще можете да се насладите на много по-силен вкус на електронната течност.

Вкусове

Ароматите са основна съставка, тъй като те са отговорни за целия апетитен вкус на вейп соковете на пазара. Производителите използват както естествени, така и изкуствени есенции в концентрирана форма, което им помага да пресъздадат ароматите на избрани храни и напитки. Всички ароматизатори са хранителни и обикновено съставляват по-малко от 10% от целия сок от вейп. Такива концентрати също се използват често в много други преработени продукти като сода или бонбони.

Никотин (при някои)

Последната, но определено не на последно място съставка е никотинът. Не всеки сок от вейп съдържа това вещество, но повечето електронни течности го съдържат. IQ Vape не съдържа никотин в нито един вкус.

Важно е да запомните, че никотинът няма канцерогенни свойства. Въпреки това, това е пристрастяване, което е една от причините много хора да имат много трудности да спрат да пушат. Разбира се, вейп соковете могат да имат различна концентрация на никотин, което позволява на вейпърите да избират най-подходящите за техните нужди.

Електронните течности са разделени на две категории – никотин на свободна основа и никотинови соли. Първият вариант има по-ниски нива и обикновено се предлага в 0 mg, 3 mg, 6 mg и 12 mg. Никеловите соли предлагат много по-високи нива на никотин и могат да бъдат намерени в диапазона между 25 mg и 50 mg.