fbpx

Можете ли да вземете вейп в самолет?

вейп на самолет

Не е тайна, че повечето вейпъри искат да могат да носят своите вейп устройства, където и да отидат – на работа, на разходка и дори в самолет, когато пътуват вътрешно или в чужбина. Но разрешени ли са те в полет? Нека разберем!

Можете ли да носите вашите vape устройства в самолет?

И така, можете ли да вземете вашето вейп устройство в самолет? В повечето случаи да, можете! Има обаче някои неща, които трябва да имате предвид.

На първо място, електронните цигари и други електронни системи са разрешени само ако ги поставите в ръчния багаж или в джоба си. Важно е да знаете, че vape устройствата и комплектите са електронни устройства, което означава, че не можете да ги опаковате в регистрираните чанти. Това правило важи, тъй като изпарителите имат батерии и представляват риск от пожар.

Не забравяйте, че всяка чанта ще бъде проверена и ако поставите електронните си цигари в регистрирания багаж, вашите устройства ще бъдат извадени или цялата чанта може да бъде оставена на летището. Разбира се, винаги не забравяйте да проверите допълнителни ограничения, предоставени от авиокомпанията, с която пътувате, както и мястото на вашата дестинация.

За съжаление все още има държави, в които вейп продуктите са забранени и някои от тях включват Япония, Норвегия, Бразилия, Дубай и Тайланд. Имайте предвид, че законът може да се промени много бързо, така че преди всеки полет направете свое проучване.

Ами електронните течности?

Е, електронните течностите все още са течности и са подложени на същите ограничения. Ако искате да вземете вашия „сок“ от vape в ръчния си багаж, трябва да го излеете в контейнер, който побира максимум 100 ml (3,4 унции).

Също така трябва да се побере в 1-литрова, прозрачна торбичка за всичките ви течности. Ако искате да носите на борда си още вейп течности, те трябва да бъдат поставен в регистрирания ви багаж. Не забравяйте обаче да го закрепите правилно – ще избегнете случайно изтичане на много ароматни електронни течности върху всичките си вещи.

Важно е да запомните, че стандартните електронни течности са разрешени в самолет, но продуктите с канабис обикновено са забранени, така че оставете тези у дома. Разбира се, можете също да проверите дали на мястото, където пътувате, има някои местни магазини за вейп, където по-късно можете да си купите електронни течности.

Допълнителни съвети

Когато летите, най-добре е да извадите батериите, за да избегнете случайно включване на устройството. Разбира се, в случай, където вейпът е с вградени батерии, това няма да е възможно. Също така трябва да се погрижите да изпразните резервоара,, преди да отидете в самолета. Налягането в кабината може да повлияе на течностите и да доведе до тяхното изтичане.

Разбира се, трябва да запомните, че въпреки че устройствата за вейп са разрешени в самолет, вейпингът не е и това действие се третира по същия начин като пушенето и ще бъде наказано по същия начин. Летищата също са места, където не бива да използвате вейпове. Единствените изключения са подходящите външни зони, предназначени за пушачи или вътре в салоните за пушачи.